Image
image
image
image


Edgar Cayce


  Edgar Cayce (1877-1945) groeide op als een eenvoudige plattelands man. Hij werd bekend als de 'slapende profeet' door zijn gave om vanuit een soort trance informatie te verkrijgen uit een hogere dimensie.
Tijdens deze sessies of lezingen gaf hij medische informatie aan hen die ziek waren alsook de informatie die nodig was om te helen. Hij gaf informatie aan olie onderzoekers waardoor ze konden bepalen waar ze moesten boren.
Omdat zijn lezingen zo accuraat waren en omdat hij zoín succes had, voornamelijk met het helen van zieken, werd Cayce een van 's werelds meest gerenommeerde mediums.

Tijdens Cayceís lezingen was zijn vrouw de tussenpersoon tussen de cliŽnt en Cayce. Zij stelde de vragen uit naam van de cliŽnt. Vanaf 1923 huurde hij een secretaresse in die zijn lezingen begon te noteren. Vandaag de dag zijn er ruim 14.000 lezingen opgeslagen en beschikbaar bij A.R.E. in Virginia Beach (zowel online als op schijf).

Onder deze zeer interessante lezingen heeft Edgar Cayce o.a. informatie gegeven over spiritualiteit, Atlantis en oude mysteries. Cayce kon zich niet herinneren wat hij in zijn trance had gezegd en het gebeurde soms dat hij het achteraf niet eens was met hetgeen hij als medium had gezegd.

Zowel hieronder als in het menu 'Links' vind je een link naar de A.R.E.-site waar je meer kan vinden over Edgar Cayce en zijn nalatenschap aan de wereld.


EC Basic Diet

Zoals gezegd was Edgar Cayce in staat om het lichaam van zijn cliŽnt te 'lezen'. Daarbij kon hij exact aangeven waar de blokkade zat en waardoor deze ontstond. Daarna kon hij nauwkeurig beschrijven wat er nodig was om genezing te bewerkstelligen of anders het beste resultaat te bereiken.
In veel gevallen verwees hij naar de voeding.

Vanuit deze sessies is het zgn. Edgar Cayce's Basic Diet samengesteld. In dit dieet wordt het belangrijkste onderscheid gemaakt in de zgn. basen- en zurenvoeding. Een onbalans hierin zou de voornaamste oorzaak zijn van klachten. Kortweg komt het erop neer dat groenten, fruit en water zoín 80 procent uit moet maken van onze inname en aan zuren voedsel slechts 20%. Zaken als b.v. kant-en-klaar maaltijden, gefrituurd voedsel enz. dienen volledig vermeden te worden.

Het klinkt allemaal logisch maar de praktijk is vaak volledig anders als we ons eetpatroon over de gehele dag of week eens op een rijtje zetten. Dit dieet is dan ook niet zozeer een echt dieet maar meer een logisch terechtwijzen en terugfluiten op onze zgn. moderne eet-, drink- en snoepgewoonten.

Helemaal onderaan vind je de Engelse versie van het dieet zoals gepubliceerd door A.R.E. Daarbij is een eigen vertaling toegevoegd in het Nederlands.

Kijk voor meer informatie over Edgar Cayce op: www.edgarcayce.org/.


'... hetgeen we denken en hetgeen we eten - in combinatie met elkaar -
maakt wat we zijn; lichamelijk en geestelijk.Ē (288-38)


Edgar Cayce


Edgar Cayce Basic Diet EN (JPG)   |   Edgar Cayce Basic Diet NL (JPG)
   |  image


image
image
image